Harry Potter

Zweinstein

De oprichting
Zweinstein (Engels: Hogwarts) werd meer dan duizend jaar geleden gesticht - de precieze datum weet niemand- door de 4 grootste tovenaars van die tijd. De afdelingen zijn naar deze stichters vernoemd: Goderic Griffoendor, Helga Huffelpuf, Rowena Ravenklauw en Zalazar Zwadderich. Samen bouwden ze deze school. Ze deden dat ver van de Dreuzels, want in die tijd vervolgden ze de mensen die enig teken van magie had. Een paar jaar lang werkten de stichters harmonieus samen. Ze zochten naar kinderen die tekenen van toverkunst toonden en brachten die naar het kasteel om onderwezen te worden. Maar toen ontstond er onenigheid. Zwadderich wilde dat er strengere eisen gesteld werden aan diegene die naar Zweinstein kwamen. Hij was er tegen dat er Dreuzelkinderen naar de school kwamen en vond hen onbetrouwbaar. Volgens hem mochten alleen mensen met zuiver bloed naar Zweinstein komen.
Na een tijdje volgde er een groot conflict tussen Zwadderich en Griffoendor, en Zwadderich verliet de school. Zo ontstonden er vier afdelingen met ieder hun eigen gedachten: Griffoendor (Gryffindor), Huffelpuf (Hufflepuff), Ravenklauw (Ravenclaw) en Zwadderich (Slytherin).
De afdelingen
Zweinstein heeft dus vier afdelingen. Allemaal met eigen eigenschappen. Ook hebben ze allemaal een eigen dier en eigen kleuren. Alle dieren zijn verwerkt in het logo van Zweinstein (of in het Engels; Hogwarts.) Ook staat er onder het logo een spreuk: Draco Dormiens Nunquam Titillandus. Dat betekent: Plaag/Kietel nooit een slapende draak.
Klik hier voor meer informatie over de afdeling:
- Griffoendor
- Huffelpuf
- Ravenklauw
- Zwadderich
Het kasteel
Het kasteel is "verborgen". Het ligt waarschijnlijk ergens in Schotland. Als Dreuzels bij het kasteel komen, zien ze alleen een oude ruïne met een bord: 'pas op, vallende stenen!'
In Zweinstein zijn 142 trappen met foptreden (dat zijn treden waar je door heen zakt als je erop gaat staan) en de trappen bewegen. Ook zijn er een heleboel geheime gangen die allemaal ergens anders heen leiden.
De Sorteerhoed
De Sorteerhoed van Zweinstein deelt alle leerlingen in het eerste jaar in bij een van de vier afdelingen. Elk jaar zingt hij een ander lied. In de boeken stonden alleen de liederen van jaar 1,4 en 5. Deze kun je hieronder lezen.
- Jaar 1
- Jaar 4
- Jaar 5
Schoollied
Ook heeft Zweinstein een eigen schoollied. Dit schoollied heeft geen eigen melodie en mag dus op je eigen melodie gezongen worden:

Zweinstein, Zweinstein, Zwijnig Zweinstein,
Leer ons toch volop.
Of we nu oud en kaal zijn,
of jong met een puistenkop.
Prop onze hoofden vol met weetjes,
hopelijk voelen ze zich daar thuis,
Want nu zijn ze leeg en tochtig,
Vol vliegjes, stof en gruis.
Leer ons wat het weten waard is,
Maak ons ietsje minder dom,
Doe je best, dan doen wij de rest,
En studeren onze hersens krom!
Leraren
In de loop van Harry's schoolcarrière geven verschillende professoren les in verschillende vakken. Maar welke professor geeft er ook alweer welk vak? Bekijk het overzicht op de lerarenpagina.
Maak simpel je website Eigen site maken