Harry Potter

Ontdek!

Lessen voor Dreuzels
Heb jij altijd al eens lessen op Zweinstein willen volgen? Tsja, dat kan natuurlijk alleen als je leerling bent van Zweinstein. Maar speciaal voor jullie hebben wij een aantal professoren bereid gevonden om online lessen te maken voor iedereen die interesse heeft in Magie. Je kunt zelf kiezen welk vak jij leuk vindt!
Deze lessen kun je vinden op de subpagina Lessen voor Dreuzels.
Bezoekje aan...
En heb je altijd al eens willen rondkijken in het kantoortje van Argus Vilder, in Zacharinus Zoetwarenhuis of in het Krijsend Krot? Ga dan eens naar de subpagina "Bezoekje aan...". Daar kun je stiekem een kijkje nemen in het kantoor van Vilder, kom je alles te weten over Smekkies in alle Smaken en leer je meer over het Krijsend Krot en het Duistere Teken.
Toverdranken en Recepten
Heb jij altijd al eens een toverdrankje of een recept uit Harry Potter willen proberen? Op de subpagina "Toverdranken en Recepten" kun je van enkele toverdranken en lekkere gerechten de recepten vinden. Ook leuk voor als je een Harry Potter themafeest geeft!
Sorteerhoed
Wil jij graag weten bij welke afdeling jij hoort? De Sorteerhoed kan het je vertellen! Op de Sorteerhoed subpagina kun je de Sorteerhoed invullen en zelf berekenen bij welke afdeling je hoort of je kunt de uitslag naar jezelf laten mailen.
Toverstokken
Om te kunnen toveren heb je natuurlijk een toverstok nodig. In de boeken worden er een aantal beschreven. En de makers van de films hebben van sommige toverstokken echt pareltjes gemaakt. Leer er meer over op de subpagina Toverstokken.
Patronus
"Een Patronus is een positieve kracht, een projectie van precies die dingen waar een Dementor van leeft - hoop, geluk, het verlangen om te overleven- maar in tegenstelling tot gewone mensen kan een Patronus geen wanhoop voelen en kan een Dementor hem dus ook niet deren." (prof. Lupos, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, blz 179). Meer weten over Patronussen en wie welke Patronus heeft? Neem dan eens een kijkje op de Patronus subpagina.
Zwerkbal
Wil jij alles weten over dé tovenaarssport? Dat kan! Op de subpagina Zwerkbal leggen we je uit hoe Zwerkbal wordt gespeeld en bespreken we bekende manoeuvres.
Namen vertaald
Las jij de boeken vroeger in het Nederlands en nu in het Engels? Of is het je opgevallen dat de acteurs in de films andere namen gebruiken dan in de ondertiteling staan? Op de subpagina Namen vertaald vind je een handige lijst om Engelse namen naar het Nederlands te vertalen!
Maak simpel je website Eigen site maken