Harry Potter

Harry Potter and the Philosopher's Stone

Harry Potter and the Philosopher's Stone is de verfilming van het eerste Harry Potter boek. Een medewerker van de productiemaatschappij Warner Bros. kocht de filmrechten van de eerste vier boeken in 1999, nog voordat de boeken een groot succes werden. Een voorwaarde van J.K. Rowling was wel dat de acteurs uit Groot-Brittannië zouden komen, wat uiteindelijk grotendeels ook zo is.
 
In eerste instantie werd er met de bekende regisseur Steven Spielberg onderhandeld. Hij wilde van Harry Potter een animatiefilm maken, met de Amerikaanse acteur Haley Joel Osment als de stem van Harry Potter. Maar dat ging dus niet door. Warner Bros. koos uiteindelijk voor regisseur Chris Columbus, die ook al ervaring had met het werken met kindacteurs.
 
In 2000 werden Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint uit duizenden aanmeldingen gekozen voor de hoofdrollen. De film werd daarna opgenomen in de Leavesden Film Studios en verscheen in november 2001.
 
De film werd genomineerd voor drie Oscars: die voor Beste Kostuum, Beste Muziek en Beste Set-aankleding. Deze werden niet gewonnen, maar de film wist wel dertien andere prijzen in de wacht te slepen. 
 
Voor een overzicht van de acteurs in de film, kijk even hier.
Klik hier voor een fotoboek van de film.
Maak simpel je website Eigen site maken