Harry Potter

Harry Potter and the Order of the Phoenix

De vijfde Harry Potter film kwam in juli 2007 in de bioscoop. De film werd geregisseerd door David Yates, die op dat moment nog niet zo bekend was. Het script werd geschreven door Michael Goldenberg. Wederom werd de themamuziek van John Williams gebruikt, aangevuld met muziek van Nicholas Hooper.
 
De meeste scènes zijn opgenomen in de Leavesden Studios. Voor deze film werden de enorme ruimtes van het Atrium en het Departement van Mystificatie gebouwd; de grootste sets in de Harry Potter filmgeschiedenis. Ook de sets van het Grimboudplein (Grimmauld Place) en de Ligusterlaan (Privet Drive) zijn in de Leavesden Studios gebouwd. De buitenopnames vonden plaats op verschillende locaties in o.a. Londen en Schotland.
 
Knijster was bijna weggelaten uit de film, maar J.K. Rowling stond erop dat hij een plek zou krijgen in de film. Dit was niet geheel onbelangrijk, gezien zijn rol in het laatste deel van de Harry Potter serie.
 
De film is een stuk duisterder dan de voorgaande films. Het is een jaar op Zweinstein (Hogwarts) waar Harry moet vechten om geloofd te worden en de strijd aangaat met het waarschijnlijk meest gehate personage uit de Harry Potter serie: 
Bekijk hier een fotoboek van de film.
Maak simpel je website Eigen site maken