Harry Potter

Harry Potter and the Deathly Hallows

Part I

Het zevende Harry Potter boek werd in twee delen verfilmd. Waar in de andere films alle subplots werden weggehaald voor de film, was dat bij het zevende boek onmogelijk, omdat de kijker dan teveel cruciale informatie zou missen. Daarom werd er besloten om het boek in tweeën te splitsen.
 
De opnames voor deel 1 en deel 2 vonden plaats tussen 19 februari 2009 en 12 juni 2010 en werden dus door elkaar opgenomen. Opnieuw was de regie in handen van David Yates en het script werd geschreven door Steve Kloves. Aanvankelijk wilden ze beide Deahtly Hallows films naar 3D converteren, maar door tijdgebrek was dit voor Part I niet mogelijk. 
 
Harry Potter and the Deathly Hallows - Part I ging in november 2010 in première. In dit eerste deel zien we het begin van de missie van Harry, Ron en Hermelien (Hermione) om de Gruzielementen van Voldemort op te sporen en te vernietigen. Ook stuiten ze op het verhaal over de Relieken van de Dood. Met de drie objecten uit het verhaal zou een persoon Meester van de Dood kunnen zijn - iets waar Voldemort mogelijk wel interesse voor heeft...
Bekijk hier een fotoboek van de film.
Maak simpel je website Eigen site maken